Bilim-Teknoloji

Deve sırtından çöl manzarası

Google Street View, Amazon Ormanları, Everest Dağı ve okyanuslar derken şimdi de Liwa Çölü'nü 360 derecelik kameralarıyla bilgisayar ekranlarına taşıyacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Raffia adlı deve çekimler için her sabah 06:00'da yola koyuldu.

google'ın arabalar, tekneler ve insanlarla dünyanın dört bir yanını dolaşan street view kameraları, şimdi de develerle abu dabi'deki liwa çölü'nü boydan boya görüntüledi. raffia adı verilen tek hörgüçlü bir devenin sırtına yerleştirilen trekker kamerasıyla çölün etkileyici manzarası 360 derece fotoğraflandı.

liwa çölü'nde yapılan benzersiz çekim, kullanıcılara bir araba veya insan sırtına yerleştirilen kameradan farklı olarak bir deve üzerinde ilerliyormuş hissi vermeyi amaçlıyor. google'ın verdiği bilgiye göre, 10 yaşındaki raffia günler süren çekimler için sabah 06:00'da çölde gezinmeye başladı.

liwa'da yer alan 25-40 metre uzunluğundaki kum tepeleri, eski taş çağı'nda ilk insanlar için ev görevi görüyordu. google'ın liwa çölü'nü seçmesinin sebeplerinden biri, çölün birleşik arap emirlikleri'ndeki (bae) en antik bölgelerden biri olması. arap yarımadası'ndaki en büyük vaha olan liwa, üç bin yıl öncesine uzanan tarihiyle bölge kültürünün ve ticaretinin geliştiği en önemli yerlerden biri olarak kabul ediliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;