Suriye'de iç savaş

Deyrizor yakınlarında hava saldırısı

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor yakınlarında IŞİD kontrolündeki yerleşim yeri El Bulil'e hava saldırısı düzenlendi. En az 11 sivil öldü.

suriye’nin doğusundaki deyr ez zor vilayetinde, işid kontrolündeki bölgeye düzenlenen hava saldırısında en az 11 sivil yaşamını yitirdi. suriye insan hakları gözlemevi’nin açıklamasına göre, sivillerin dördü kadın, dördü de çocuktu.

gözlemevi, saldırının suriye ordusuna ait uçaklarla mı yoksa rus uçaklarıyla mı yapıldığını tespit edemediklerini belirtti.

deyrizor’un 30 kilometre güneydoğusunda kalan yerleşim bölgesi el bulil, bölgenin büyük çoğunluğuyla beraber 2013’ten beri işid kontrolünde.

suriye resmi haber ajansı sana, “işid’e ait silah ve askeri mühimmat bulunan iki hedefin savaş uçaklarıyla vurulduğunu” açıkladı.

işid, perşembe günü rejime ait bir savaş uçağını, deyr ez zor güneyinde birkaç köyü bombaladıktan sonra düşürdüklerini ve pilotunu öldürdüklerini duyurmuştu.

gözlemevi uçağın düştüğünü doğrularken, bunun nisan ayından bu yana düşürülen dördüncü uçak olduğunu söylemişti.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;