Türkiye

DHKP-C’ye operasyon

Sancaktepe'de DHKP-C örgütüne yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Örgütün yerel yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Konular: Türkiye
Polislerin evlerinde ve görevde oldukları süre içinde ofislerinden götürdükleri ileri sürülen sabit disklerde inceleme yapıldı. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

istanbul terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, dhkp-c örgütünün mahalli yapılanmasında aktif görev aldıkları belirlenen şüphelilerle ilgili seri operasyonlar düzenledi.

sancaktepe civarındaki mahalle ve sokaklarda yapılan baskınlarda emniyet özel harekat ve istihbarat şubesi’nden destek ekipler de görev aldı.

gözaltına alınan 12 şüphelinin gösterdikleri yerlerde yapılan aramada biri kurusıkı 2 tabanca ile örgütsel dokümanlar bulundu.

izinsiz gösteri yaparak kamu binalarına zarar verdikleri, molotoflu saldırı düzenledikleri, sokak aralarında ateş açarak halkı korku ve paniğe sürükledikleri, polis araçlarına zarar verdikleri ileri sürülen şüpheliler kartal’daki anadolu adliyesi’ne sevk edildi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;