2014 Dünya Kupası

'Diğer ülkelerin gerisinde kaldık'

2014 FIFA Dünya Kupası'nda dördüncü olan Brezilya'nın yıldızı Neymar, Brezilya futbolunun Almanya ve İspanya'nın gerisine düştüğünü kabullenmek zorunda olduklarını ifade etti.

Konular: Spor, Futbol
Brezilyalı Neymar grup aşamasında dört gol kaydetti. [Fotoğraf: Reuters]

globo televizyonu'na konuşan neymar, 2014 dünya kupası'nda sergiledikleri futbola 10 üzerinden en fazla yedi verebileceğini belirtti. brezilya'nın geçmişinin, başarı için yeterli olmadığını vurgulayan futbolcu, "brezilya futbolu, almanya ve ispanya gibi ülkelerin gerisinde kaldı. arkalarına düştüğümüzü kabullenmek zorundayız" dedi.

22 yaşındaki forvet oyuncusu, futbolun taktiksel boyutuyla ilgili çok fazla bilgisi olmasa da brezilya milli takımı'nın belirli bir hata yapmadığını söyledi. neymar, başarısızlığın faturasını da teknik direktör luiz felipe scolari'ye kesmenin doğru olmadığını vurguladı.

brezilyalı golcü, "daha fazla antrenman yapabilirsiniz ama bazen o kadar da azimle çalışmazsınız. brezilyalıların yaptığı da bu" sözleriyle antrenmanlarının avrupa takımlarınınki kadar verimli olmadığını da itiraf etti.

brezilya, dünya kupası'nda neymar'ın sakatlandığı çeyrek final mücadelesinde kolombiya'yı 2-1 yenerek yarı finale yükselmişti. yarı finalde almanya'ya 7-1, üçüncülük maçında ise hollanda'ya 3-0 yenilen ev sahibi, turnuvayı dördüncü tamamlamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;