Hrant Dink cinayeti

Dink soruşturmasında Reşat Altay ifadeye çağırıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ifadeye çağırıldı.

Reşat Altay Hrant Dink cinayeti sırasında Trabzon Emniyet Müdürü'ydü. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

hrant dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri devam ediyor. soruşturmayı yürüten istanbul terör ve örgütlü suçlar bürosu'nda görevli savcı yusuf hakkı doğan, her gün ifade alıyor.

altay 'bilgi sahibi' sıfatıyla sorgulanacak

dink cinayeti davasının aralarında yasin hayal ve erhan tuncel’in de olduğu bazı sanıkların da ifadesini ‘bilgi sahibi’ sıfatı ile alacak olan savcı doğan, gelecek hafta da cinayet döneminde trabzon’da görevli isimleri sorgulayacak. savcı doğan, cinayet döneminin trabzon emniyet müdürü reşat altay’ı da ifadeye çağırdı. altay, gelecek hafta çağlayan adliyesine gelerek ifade verecek.

polis memuru tekin’in ifadesini aldı

savcı doğan bugün de bahadır tekin’in ifadesini aldı. polis memuru bahadır tekin’in memur özcan özkan ile birlikte 17 şubat 2006'da trabzon emniyetinden gönderilen, yasin hayal'in dink'e yönelik ciddi eylem yapacağı kaydı sonrasında, ihbarda geçen ümraniye'deki adrese gitmeyip, cinayetten sonra, 'gitmiş gibi' sahte tutanak tuttuğu saptanmıştı. tekin, sorguda bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;