Gülen örgütü soruşturmaları

Dinleme soruşturmasında 24 kişi serbest

Ankara merkezli Emniyet'teki yasadışı dinleme soruşturmasında tutuklama talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edilen 24 kişi serbest bırakıldı.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

emniyet'teki usûlsüz dinlemelerle ilgili ankara merkezli soruşturma kapsamında, savcılıkça sorgulanan 33 şüpheliden 24'ü, tutuklama istemiyle cumartesi günü hâkimliğe sevk edilmişti. hâkim, 16'sına adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdiği zanlıların tamamını serbest bıraktı.

hakkında adli kontrol kararı uygulananlar arasında, istihbarattan sorumlu ankara emniyeti eski müdür yardımcısı muharrem durmaz, ankara emniyeti eski müdür yardımcısı hami güney ile istihbarat şubesi'nin eski müdürü zeki güven de bulunuyor.

şüpheliler memur suçları soruşturma bürosu'nda görevli cumhuriyet savcıları halil maçkaya, namık kemal saltık ve kubilay taştan tarafından sorgulanmıştı. 9 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest kalmıştı.

şüphelilere yöneltilen suçlamalar "suç örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "iftira", "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanmak"tı.

ankara cumhuriyet başsavcılığı, soruşturma çerçevesinde 54 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı. şüphelilerden 20'si emniyet'teki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, biri ise yakalanamamıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;