Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Dinlemenin başına MİT'ten atama

Telefon dinlemeleri konusunda tartışmalar sürerken Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na atama yapıldı. TİB’in yeni başkanı artık Ahmet Cemalettin Çelik.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı görevi 1 yıldır vekaleten yürütülüyordu. [AA]

rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında usülsüz telefon dinlemeleri tartışması yeniden başladı. hükümet bu süreçte kritik bir karar aldı ve telekomünikasyon iletişim başkanlığı (tib)’na atama yaptı. resmi gazete’de pazartesi günü yayınlanan kararla tib’in başına atanan isim ahmet cemalettin çelik oldu.

tib, başkan fethi şimşek’in yaklaşık bir yıl önce kendi isteğiyle ayrılmasından bu yana vekaleten yönetiliyordu. vekalet sistemi resmi gazete’de yayınlanan kararla son buldu.

yeni başkan mit’ten

ankara siyasal bilgiler fakültesi mezunu olan çelik, uzun süre başbakanlık kanunlar ve kararlar genel müdürlüğü’nde uzman olarak çalıştı. başbakanlık güvenlik işleri genel müdürlüğü’nde de görev yaptı. hakan fidan’ın mit müsteşarlığına getirilmesinden sonra çelik de mit’e transfer olan ekip içinde yer aldı. 

tib: dinlemenin hukuka uygun yapılmasını temin eden birim

tib dinleme görevini çeşitli kanunlar uyarınca, "ülkenin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve güvenini sağlamak amacıyla adli, istihbari ve önleyici" amaçla yapıyor. bu görev tib’in internet sitesinde, “ilgili mevzuat hükümleri gereğince istihbarat kurumları ve kolluk tarafından yapılan faaliyetlerden telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi çalışmalarının, ilgili mevzuat çerçevesinde hukuka uygun olarak yapılmasını temin eden aracı bir birimdir. dolayısıyla, başkanlığımızda herhangi bir dinleme işlemi yapılmamaktadır. bu işlemler, emniyet genel müdürlüğü, jandarma genel komutanlığı ve milli istihbarat teşkilatı tarafından kendi kanunları çerçevesinde 'kendi birimlerinde' yapılmaktadır” sözleriyle tarif ediliyor.

masak'ta görevden alma

maliye bakanlığı'na bağlı çalışan mali suçlar araştırma kurulu başkan yardımcısı faruk elieyioğlu görevden alındı. elieyioğlu vergi başmüfettişi olarak görev yapacak. maliye bakanı mehmet şimşek cuma günü bu görevden alma ile ilgili sorulara "yılda yüzlerce atama yapıyorum. her an herhangi bir personelimizi görevden alabiliriz bunda ne var?" yanıtını vermişti.

kaynak:al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;