Türkiye

Dışişleri'nin yeni müsteşarı Ümit Yalçın

BM Daimi Temsilcisi olarak atanan Müsteşar Sinirlioğlu’nun yerine, Ortadoğu’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın geliyor.

Konular: Türkiye
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, Bağdat'a giden heyetin başındaydı. [Al Jazeera Türk / Zahidin Köşüş]

dışişleri bakanlığı müsteşarlığı görevini yedi yıldan uzun zamandır sürdüren feridun sinirlioğlu, 15 ekim’de new york’ta türkiye’nin birleşmiş milletler daimi temsilcisi olarak görevine başlayacak. sinirlioğlu’ndan boşalan koltuğa ise müsteşar yardımcısı ümit yalçın oturacak.

29 eylül’de dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, letonya dışişleri bakanı ile ankara’da düzenlediği ortak basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi:

“yeni müsteşar için dün mgk toplantısı sonrasında sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız ile istişare yapma şansı bulduk. bunun sonucunda şu anda müsteşar yardımcımız olan ümit yalçın’ı müsteşar olarak atama kararı aldık. daha resmi işlem tamamlanmadı ama önümüzdeki günlerde sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın onayına arz edeceğiz."

ümit yalçın kimdir?

ümit yalçın, 2014’ten bu yana ortadoğu ve asya-pasifik işleri’nden sorumlu müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyor. özellikle suriye konusunda sinirlioğlu ile yakın çalışan bir isim.

daha önce bağdat ve moskova büyükelçilikleri’nde çalışan, merkezde iran ve irak dairelerinde görev yapan yalçın, 2012 yılına kadar da kuveyt büyükelçisi’ydi.

suriye savaşı boyunca sürdürülen diplomasi trafiğinde ve rusya ile 25 kasım sonrası ilişkilerin düzelmesinde önemli roller oynayan yalçın, israil ile yapılan normalleşme müzakerelerine de katkıda bulunmuştu.

kaynak: al jazeera, mfa.gov.tr

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;