Türkiye

Diyanet Başbakan’da, medya Akdoğan'da

Yeni hükümette yapılan görev dağılımına göre Diyanet İşleri Başkanlığı Başbakan Davutoğlu'nun sorumluluğunda. Anadolu Ajansı, TRT ve RTÜK'ten ise Yalçın Akdoğan sorumlu olacak.

Konular: Türkiye

bakanlar kurulu’nda yapılan görev dağılımında diyanet işleri başkanlığı da başbakan’ın sorumluluk alanına verildi. daha önce diyanet, başbakan yardımcısı’nın sorumluluk alanındaydı. hükümet sözcüsü ve başbakan yardımcısı bülent arınç "başbakanımız diyanet’i bizzat temsil etmek istedi" dedi.

yeni hükümette daha önce arınç'ın yönetiminde olan aa, trt rtük gibi kurumlar ise yalçın akdoğan'ın kontrolüne girdi.

milli güvenlik kurulu (mgk) genel sekreterliği, mit müsteşarlığı, toplu konut idaresi başkanlığı, türkiye yatırım, destek ve tanıtım ajansı başkanlığı ise başbakan’a bağlı olmaya devam edecek.

arınç, hükümet sözcülüğü’nün yanısıra danıştay ile ilişkiler, terörle mücadele yüksek kurulu başkanlığı, mgk kararlarının bakanlar kurulu’na sunulması, insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon ve kıbrıs ile ilgili koordinasyondan sorumlu olacak. vakıflar genel müdürlüğü ve türkiye insan hakları kurumu da arınç’a bağlı olacak.

ekonomi konularında genel koordinasyon ali babacan’da olmaya devam edecek. hazine, merkez bankası, ziraat, halk, vakıflar bankası ile sermaye piyasası kurulu başkanlığı, bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu (bddk), tasarruf mevduatı sigorta fonu (tmsf) daha önce olduğu gibi babacan’ın sorumluluğunda kalacak.

kabinenin yeni başbakan yardımcısı numan kurtulmuş’a bağlı kurum ve kuruluşlar ise şöyle:
medeniyetler ittifakı projesinin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar atatürk, kültür, dil, tarih ve yüksek kurumu, türk işbirliği ve koordinasyon ajansı başkanlığı, yurtdışı türkler ve akraba topluluklar başkanlığı, afet ve acil durum yönetimi başkanlığı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;