Türkiye

Diyarbakır sokaklarındaki silahlar görüntülendi

Diyarbakır’da PKK’lılar ve HÜDA-PAR’lılar arasında gerçekleşen bir çatışma Kuzey Iraklı bir gazeteci tarafından kaydedildi. HÜDA-PAR’lılar "Bu görüntülerle PKK’nın bize saldırdığı kanıtlandı" diyor.

Konular: Kobani, Türkiye

kuzey irak kürt yönetimi merkezli gk (gali kurdistan) televizyonu, diyarbakır’da kobani eylemlerinde gerçekleşen çatışmaları kaydetti.

hüda-par, 6 ekim’de gerçekleşen bu çatışmaların, ilk olarak pkk’nın kendilerine saldırdığının ve ölenlerin çoğunun kendi gruplarına mensup olduğunun kanıtı olduğunu belirtiyor.

görüntülerde silahlı kişilerin bir noktaya ateş ettiği görülüyor. hüda-par destekçileri sosyal medyada paylaştıkları bu görüntüde kendilerine ait köy-der isimli derneğin hedef alındığını ve dört taraftarlarının öldürüldüğünü, 10’unun yaralandığını söylüyor. görüntüde ölen dört kişinin cesedi de yer alıyor.

ateş eden grubun kendi aralarındaki konuşmaları da birbirlerine "heval" yani "yoldaş" diyerek seslendiği görülüyor. bu hitap şekli pkk taraftarlarınca kullanılırken hizbullah taraftarlarınca sarf edilmiyor.

hüda-par sözcüsü sait şahin'in de paylaştığı ve youtube'de yer alan bu görüntünün açıklamasında, saldırı başladığında hüda-par'lıların dernekte silahsız oldukları ama bir süre sonra kendilerinin de olay yerine silah getirdiklerini ve karşılık verdikleri yazılı.

kaynak: gk

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;