PKK

Diyarbakır'da AVM'ye saldırı

Diyarbakır'da alışveriş merkezinin önüne el yapımı patlayıcılar atan PKK’lı grup, bir iş yerinin camlarını da taşla kırdı. Amatör kameralarla kaydedilen görüntülerde, saldırının ardından vatandaşların panikle AVM'den kaçması yer aldı. Polise el yapımı patlayıcı atmak isteyen bir diğer kişinin kolu koptu.

Konular: PKK, Türkiye

pkk’lı bir grup, diyarbakır merkez kayapınar ilçesi peyas mahallesi'ndeki bir avm'nin önüne 3 el yapımı patlayıcı attı. patlamanın ardından avm içi ve çevresindeki vatandaşlar kaçmaya başlarken, gruptakiler alışveriş merkezindeki bir iş yerinin camlarını taş atarak kırdı. saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi gönderildi. zanlılar ise olay yerinden kaçtı.

amatör kameralarla kaydedilen görüntülerde, saldırının ardından vatandaşların panikle ve hızlıca avm'den çıkması yer aldı. patlama seslerinin duyulduğu kamera kayıtlarında, avm'nin bir bölümünün ışıklarının söndüğü görüldü.

ekipler çevrede güvenlik önlemi alarak, bölgede inceleme yaptı. kırılan camlar, avm görevlilerince temizlendi.

polise bomba atmak istedi kolu koptu

diyarbakır'ın merkez yenişehir ilçesi'nin şehitlik semti'nde 19 yaşındaki s.t., yoldan geçen polis aracına el yapımı patlayıcı atmak isterken, patlayıcı elinde infilak etti. olay yerine çağırılan ambulansla dicle üniversitesi tıp fakültesi hastanesi'ne kaldırılan s.t.'nin sol kolunun koptuğu belirtildi. hastanede tedavisi süren s.t. ile ilgili polis soruşturma başlattı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;