PKK

Diyarbakır'da bir çocuk öldü

Merkez Sur ilçesinin sokağa çıkma yasağı süren mahallelerinden Hasırlı'da güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada 12 yaşındaki Helin Şen öldü.

Konular: Türkiye, PKK
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 7 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

diyarbakır'ın sur ilçesinde 3 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü 7 mahalleden biri olan hasırlı'da, pkk'lı bir grup sabah saatlerinde güvenlik güçlerine el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. çıkan çatışmada mahalle sakinlerinden helin şen öldü. helin'in nasıl öldüğüne dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

diyarbakır valiliği, cumhuriyet başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturmasını sürdürdüğünü açıkladı. valilik, vatandaşların can güvenlikleri açısından sokağa çıkma yasağı kurallarına uymaları gerektiğini söyledi.

ilçenin dabanoğlu, cemal yılmaz ve cevat paşa mahallelerinde güvenlik güçlerinin çalışmaları sona erdi. sokaklarda açılan hendeklerin kapatıldığını ve barikatların temizlendiğini ifade eden valilik, pazartesi saat 20.00'den itibaren bu mahallelerde sokağa çıkma yasağının sona erdiğini açıkladı.

fatihpaşa, hasırlı ve savaş mahalleleri ile gazi caddesi'nde ise sokağa çıkma yasağı sürüyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;