Türkiye

Diyarbakır'da Bölge Trafik Müdürlüğü'ne saldırı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Bölge Trafik Müdürlüğü'ne PKK'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 5 polis memuru şehit oldu, biri çocuk 2 sivil hayatını kaybetti. Ölenlerden biri 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar'dı. Hüseyin Utku, tayini çıktığı için ilişiğini kesmek için amirliğe son kez giden babasının yanındaydı. Cenazeler, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Konular: Türkiye

diyarbakır- batman karayolundaki şehit emniyet amiri murat uçar bölge trafik denetleme istasyon amirliğine pkk'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlenen saldırı sonucu şehit olan polislerin sayısı 5'e yükseldi. bir çocuk da hayatını kaybetti. 5 yaşındaki hüseyin utku gülbahar, tayini çıkan ve ilişiğini kemek için amirliğe son kez giden babasının yanındaydı.

diyarbakır-batman karayolunun bismil yol ayrımında bulunan şehit emniyet amiri murat uçar bölge denetleme istasyonu'na saat 13.10 sıralarında pkk'lılarca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan 25 kişiden 2'si polis 4 kişi tedavi gördükleri hastanelerde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Cenazeler, Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.
[[Fotoğraf: Kadir Konuksever - Al Jazeera]]

6'sı polis 21 kişinin kentteki hastanelerde tedavisi sürüyor. valilik konuyla ilgili şu açıklamayı yayınladı:

"ilimiz diyarbakır-batman karayolu bismil yol ayrımında bulunan, vatandaşlarımızın özel araçları ile ve toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak bulunduğu bölgedeki şehit emniyet amiri murat uçar bölge denetleme istasyonu'na yönelik olarak, 15.08.2016 pazartesi günü saat 13.10 sıralarında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşmiştir.

meydana gelen patlamada;  5'i polis memuru, 1'i çocuk olmak üzere 2 vatandaşımız, toplam 7 kişi şehit olmuştur. 7'si polis, 4'ü teknik personel, 34'ü vatandaşımız olmak üzere, toplam 45 kişi ise yaralanmıştır. yaralılardan 29'u taburcu edilmiş olup halen 7'si polis memuru olmak üzere 16 yaralımızın tedavilerine devam edilmektedir.
          
sivil-çocuk ayırımı yapılmadan ve vatandaşlarımızın zarar görmesi umursanmadan düzenlenen bu saldırıda şehit olan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza allahtan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

babasıyla vedaya gitmişti

Ölenlerden biri 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar'dı.

şehit olan 5 polisten 3'ünün şark görevlerini tamamladıkları için tayinlerinin başka illere çıktığı belirlendi. patlamada oğlu 5 yaşındaki hüseyin utku gülbahar ile birlikte şehit olan polis memuru ahmet gülbahar'ın ilişiğini kesmek için oğlu ile birlikte denetleme istasyonuna gittiği öğrenildi. saldırıda şehit olan polis memuru babası ile birlikte ölen hüseyin utku gülbahar'ın sosyal medya hesabındaki türk bayraklı fotoğraflarını 7 ağustos günü paylaştığı görüldü. 

kaynak: al jazeera, dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;