Türkiye

Diyarbakır’da kepenkler kapalı

HDP'nin Sur'daki sokağa çıkma yasağını protesto için bugün yapmayı planladığı ancak Diyarbakır Valiliği'nin 'kanunsuz' diyerek izin vermediği yürüyüş öncesi kentte gergin bir hava var. Birçok dükkân kepenk açmadı, belediye otobüsleri sefere çıkmadı.

Konular: Türkiye, PKK
kepenk
Diyarbakır'da bu sabah kepenklerin büyük bölümü açılmadı. [Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever/Al Jazeera]

diyarbakır’da pazartesi sabahı kepenkler açılmadı, belediyeye bağlı halk otobüsleri sefere çıkmadı. hdp’nin günler öncesinden duyurusunu yaptığı, sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü sur ilçesine dikkat çekmek için düzenleyeceği "meydanlara inme" çağrısı nedeniyle dükkânlar açılmadı.

gergin bir gün yaşanacağı endişesiyle birçok okulda öğretmenler de velileri arayarak çocuklarını okula göndermemelerini istedi. okul servislerinin büyük bölümü de trafiğe çıkmadı.

diyarbakır’ın şehitlik, bağlar ve yenişehir ilçelerinde fırın ve eczaneler dışında işyerlerinin büyük kısmı kapalı. esnaf kapalı dükkânlarının önünde bekliyor.

valilik'ten izin yok

hdp’nin sur’a yapmayı planladığı yürüyüş saat 12:00’de başlayacak. parti, sur ilçesinin giriş kapılarından birisi olan çiftkapı’yı toplanma yeri olarak belirleyip çağrı yaptı, gazetelere ilân verdi.

diyarbakır valiliği ise yayınladığı duyuruda, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'nun 6. maddesini hatırlatarak toplantı ve gösteriler için belirlenmiş istasyon meydanı ve nevruz alanı'nı işaret etti. açıklamada, yürüyüş çağrısının "kanunsuz" olduğu belirtilerek, yürüyüşe katılmamanın "huzur ve güvenliğe katkı sağlayacağı" belirtildi.

yürüyüşün yapılması planlanan çiftkapı bölgesinde, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;