Türkiye

Diyarbakır'da Nevruz kutlaması

Diyarbakır'da DBP, DTK ve HDP'nin organizasyonu ile Nevruz kutlaması yapılıyor. Sabah alana elindeki bıçakla girmek istediği belirtilen ve sırt çantasını aratmayıp kaçmaya başlayan bir genç, polisin açtığı ateşle öldürüldü.

Konular: Türkiye
[FOTOĞRAF: ABDÜLKADİR KONUKSEVER/AL JAZEERA TÜRK]

diyarbakır'da dbp, dtk ve hdp'nin organize ettiği kutlamaya katılanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren bağlar’daki nevruz parkı'na gitmeye başladı. geçen yıllarda halkın belediye otobüsleriyle ücretsiz taşındığı nevruz alanına, bu yıl herkes kendi imkânlarıyla gitti.

yaklaşık 5 bin polisin güvenlik önlemi aldığı ve çevresi bir gün önceden bariyerlerle çevrilen alanda kutlanacak nevruz'da bu yıl saat sınırlaması var. etkinliğin 11.00-16.00 saatleri arasında düzenlenmesi planlandı.

alana giriş noktaları, 12'den 5'e düşürüldü. araçlar bölgeye sokulmuyor ve sıklıkla bomba araması yapılıyor.

[FOTOĞRAF: ABDÜLKADİR KONUKSEVER/AL JAZEERA TÜRK]
nevruz’u 180'e yakını yabancı olmak üzere 467 medya mensubu takip ediyor. protokol ve basın mensubu listesi emniyet tarafından istenerek kontrol edildi.

alana dbp'ninkiler dışında bayrak ve flama alınmayacak şartıyla izin verildi. ancak öcalan posterleri ve pkk bayraklarının da alanda açıldığı görüldü. alanda referandum için hazırlanan ve üzerinde kürtçe na (hayır) yazan flamalar da sıklıkla görülüyor.

dha: bir kişi yaşamını yitirdi

[Fotoğraf: DHA]

alana sabah saatlerinde kontrol noktalarından birinden girmek isteyen ve elinde bıçak olduğu belirtilen kimliği belirsiz bir kişi, polisle tartıştı. sırt çantasını aratmak istemeyen kişi polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başlayınca polis ateş etti. dha'nın haberine göre ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılan şüpheli hayatını kaybetti.

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;