Türkiye

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

Çok sayıda güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda bir milyar dolar değerinde uyuşturucu ele geçirildi, 32 kişi gözaltında.

Haberin Öne Çıkanları

Üç ilçede yapıldı

Yedi PKK'lı yakalandı

16 zırhlı araç

Binden fazla güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon, Lice, Hazro ve Köcaköy ilçelerinde yapıldı. [AA]

türkiye'nin güney doğu illerinden diyarbakır'da, iki gün süren uyuşturucu operasyonu tamamlandı. binden fazla güvenlik görevlisinin katıldığı ve lice, hazro ve köcaköy ilçelerinin kırsal kesimlerinde gerçekleşen operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri yaklaşık bir milyar dolar.

uyuşturucu madde yapımında kullanılan 3 milyon kök dişi hint keneviri ile yaklaşık 1 ton esrar ele geçirildi. diyarbakır valisi, uyuşturucuların pkk ile bağlantılı olduğunu açıkladı. gözaltındaki 32 kişiden yedisinin de pkk üyesi olduğu tespit edildi.

diyarbakır valisi mustafa toprak, söz konusu terör-uyuşturucu operasyonuyla, pkk ’nın finans kaynaklarına ve bu alanda kullandığı terör bağlantılı milis ve terörist yapılanmasına darbe vurulmasının planlandığını belirtti.

ekim alanlarına operasyon

operasyonda pkk ’nın en büyük finansman kaynaklarından olan uyuşturucu ekim, yetiştirme, işleme alanları da hedef alındı.

diyarbakır valisi mustafa toprak, söz konusu terör-uyuşturucu operasyonuyla, pkk ’nın finans kaynaklarına ve bu alanda kullandığı terör bağlantılı milis ve terörist yapılanmasına darbe vurulmasının planlandığını belirtmişti.

operasyonda pkk ’nın en büyük finansman kaynaklarından olan uyuşturucu ekim, yetiştirme, işleme alanları da hedef alındı.

operasyonlara jandarma ve polis özel harekat timleri ile geçici köy korucularının da aralarında bulunduğu toplam 1700 güvenlik görevlisi katıldı. 16 zırhlı aracın kullanıldığı operasyona dört helikopter de havadan destek vermişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;