Kobani

Diyarbakır'da yasak bitti

Kobani eylemleri sonrası Diyarbakır'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına karar verildi.

Konular: Türkiye, IŞİD, Kobani

25 kişinin öldüğü kobani eylemleri sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerden biri olan diyarbakır'da yasağın devam etmesine gerek görülmedi. kararı, gıda tarım ve hayvancılık bakanı medhi eker açıkladı. diyarbakır'daki olaylarda 10 kişi hayatını kaybetmişti. 

diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenleyen eker, olaylar hakkında rakamlar da açıkladı. eker, il merkezi ve ilçelerdeki olaylarda 116 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 294 kişi hakkında da sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldı. 

bakan eker, kentte hasar tespibitinin sürdüğünü söyledi. hasar tespit raporu oluşturulduktan ve resmi kayıtlara alındıktan sonra esnafa, iş yeri ve evi hasar görenlere ödeme yapılacağını söyledi. bakan, şehirde zarar verilen malları şöyle sıraladı;

"34 okul, 15 banka şubesi, 17 özel araç, 20 resmi araç, 5 parti binası, 36 mobese kameraları tahrip edildi. resmi binalarda yağma olayları görüldü. merkezde 80 olmak üzere 116 kişi gözaltına alındı. ayrıca 294 kişiye de sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldı."

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;