2014 Yerel seçim

Diyarbakır'da zafer kutlaması

İlk açıklanan seçim sonuçlarına göre Diyarbakır’da Barış ve Demokrasi’nin Partisi’nin (BDP) açık farkla önde olması, partilileri sokağa döktü. Kentin birçok noktasında kutlamalar yapılıyor.

Konular: Türkiye
Kutlamalarda havai fişek gösterileri yapılırken zaman zaman silah da sıkılıyor. [Mahmut Bozarslan-Al Jazeera]

kentteki al jazeera muhabiri mahmut bozarslan’ın verdiği bilgiye göre, kutlamalar hem parti çevresinde hem sokaklarda devam ediyor. kutlamalar sırasında zaman zaman silah kullanılıyor. parti yöneticieri silah kullanılmaması için sık sık uyarı yapıyor.

kentteki partililer havai fişek gösterileri de yapıyor.

bdp'nin adayı gültan kışanak, "biz bu kente layık olmaya çalışacağız. oy kullanan herkese sevgilerimi gönderiyorum. bu kentteki herkesin hizmetinde olacağız. halkın ortaya çıkardığı bu sonucun ışığında kente hizmet etmeye çalışacağız. bu demokratik bir yarıştı. bize oy vermeyenlere de sesleniyorum. bizim için bundan sonra diyarbakır önemli bu saatten sonra ayrım kalmadı tek yürek olacağız. açık bir tablo var ortada seçimin galibi bdp’dir. bdp oyunu ve belediye sayısını arttırdı. önemli yerlerde önemli başarılar elde etti. buda bdp’nin en kadim en sevilen parti olduğunu ortaya koydu" ifadelerini kullandı. 

bdp il eş başkanı zübeyde zümrüt "bu başarı kadınındır, bu başarı gençliğindir. bunun önünde kimse duramaz" ifadelerini kullandı.

ilk açıklanan sonuçlara göre bdp diyarbakır’da yüzde 53 oy oranıyla önde.

ak parti ise yüzde 35 ile ikinci sırada. şu ana kadar sandıkların yüzde 31'i sayıldı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;