Avustralya Açık

Djokovic hegemonyası bitiyor mu?

Önce dünya 1 numarasını kaybeden son olarak favori olduğu Avustralya Açık'tan elenen Novak Djokovic eski günlerine dönebilir mi?

Djokovic tarihin en iyi raketlerinden biri. [Reuters]

sırbistan’da yayın yapan sportski gazetesi’nin tenis editörü vojin velickovic’e göre djokovic taraftarlarının endişesi büyük:

“novak, sırbistan’da superman gibi görülür. asla kaybetmez. işte bu nedenle bu yenilginin ne kadar büyük olduğunu görebilirsiniz. insanlar djokovic’in maçlarını dizi izler gibi takip eder ve programlarını onun maçlarına göre ayarlar” 

djokovic, avustralya açık’ta 117 numaralı seribaşı özbek denis istomin’e yenildi.

federer ve sampras’ın eski antrenörü paul annacone, djokovic’in bir daha baskın olduğu bir dönem beklemiyor:

“yine şampiyonluklar alabilir, yine çok iyi oynayabilir. ama bana göre her turnuvayı kazandığı o olağanüstü dönemdeki gibi hakim olamayacağını düşünüyorum”

bir dönem djokovic’in antrenörlüğünü yapan alman tenis efsanelerinden boris becker ise sırp raketin 2016’nın son 6 ayında yeterince pratik yapmadığını ifade etmişti:

“oyunu hâlâ çok seviyor. fakat kazandıktan sonra öncelikler biraz değişiyor. şu anda mutlu bir aile babası. doğal olarak karısı ve çocuğuyla vakit geçiriyor”

becker’e göre djokovic eski günlerine dönmek istiyorsa bu önceliğini değiştirmesi gerekiyor:

“kendisine sorması gerekiyor. ‘bu benim için ne kadar önemli? bunu elde etmek için ne yapmaya hazırım? bu sorular onun için çok önemli. çok yetenekli ve çok büyük bir oyuncu. ancak geçen yılın son döneminde bir şeyler eksikti. bu nedenle diğer turnuva için her şeyini feda edip sadece tenise odaklanmalı” 

becker, djokovic tekrar eski hegemonyasına sahip olabileceğine ve onun asla yalnız olmadığına inanıyor.

avustralya açık’a erken veda eden djokovic şimdi davis cup’ta mücadele edecek. 

kaynak: al jazeera ve cnn international
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;