Eğitim

Doğa okulları satıldı

Doğa Okulları satıldı. 106 kampüste, 70 bin öğrenciye eğitim veren kurumun yeni sahibi, Metal Yapı Konut'un sahibi Ömer Saçaklıoğlu oldu.

Konular: Türkiye, Eğitim

doğa okulları’nın yüzde 100 hissesi için nihai satış anlaşması imzalandı. satış işlemi, türkiye’nin gayrimenkul sektörü şirketlerinden metal yapı konut ile doğa okulları kurucusu fethi şimşek ve turkven tarafından danışmanlık verilen yabancı yatırımcılar arasındaki anlaşmanın imzalanmasıyla sonuçlandı.

doğa okulları kurucusu fethi şimşek yaptığı açıklamada “kurup yıllardır itinayla büyüttüğümüz okulumuzu bu kıymetli ve hayırsever işadamına devretmek bize gurur veriyor. doğa okulları yıllardır başarıyla taşıdığı liderlik bayrağını, türkiye’nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden birinin kurucusu ve sahibi olan ömer saçaklıoğlu ile daha yükseklere taşımayı hedeflemektedir” dedi.

"yatırım hedefi 1 milyar dolar"

turkven’den yapılan açıklamada ise "2000 yılından bu yana türkiye’ye 5 milyar abd doları mertebesinde yatırım getirdiğimiz için gururluyuz ve 2017 sonuna kadar 1 milyar abd doları yatırımı daha ülkemize çekme hedefimiz var” denildi.

2002 yılında fethi şimşek tarafından kurulan doğa okulları, bugün 106 kampüsünde 70 bin öğrenciye eğitim veriyor. 8 bin çalışanı var.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;