Türkiye

Doğanı vurdular

Muğla'nın Datça ilçesinde kanatlarından saçma ile yaralanmış halde bulunun bir doğan hayvan kliniğinde tedavi altına alındı.

Konular: Türkiye, Çevre

datça'da ormanlık alanda köylüler tarafından kanatlarından saçma ile yaralanmış halde bulunan doğan, orman bölge müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. gökova medika-vet hayvan hastanesi veterineri emre daşdan, aa muhabirine yaptığı açıklamada, uçamayan doğanın bir kanadında saçma izleri diğerinde ise kırık tespit ettiklerini söyledi. bu tür kuşların koruma altında olduğuna dikkati çeken daşdan, "vatandaşlardan özellikle bu türler için daha dikkatli olmalarını istiyoruz. bunlar nesli tehlike altında olan türler. iyileşmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. umarım kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi. daşdan, yaralı kuşu tedavinin ardından doğaya salacaklarını dile getirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;