Gezi Parkı eylemleri

'Doğrudan başına isabet etti'

Gezi eylemlerinde yaralanıp uzun süre komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın Adli Tıp raporu soruşturma dosyasına girdi. Rapora göre, Elvan başına doğrudan aldığı bir darbe sonucu öldü.

Konular: Türkiye
Dokuz ay komada kaldıktan sonra vefat eden Berkin Elvan'ın cenazesine on binlerce kişi katılmıştı. [Reuters]

gezi olayları sırasında 16 haziran 2013'te başından yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki  berkin elvan ile ilgili adli tıp kurumu tarafından hazırlanan rapor soruşturma dosyasına konuldu.

raporda berkin elvan'ın sert bir cismin başına isabet etmesi ile aldığı yara sonucu öldüğü belirtilerek, ölümüyle ilgili üç ihtimal üzerinde duruldu.

yaranın, başına sert bir cisim isabet etmesiyle, yere düşerek başını sert bir cisme çarpmasıyla ya da bir kişinin sert bir cisimle başına vurmasıyla oluşabileceği vurgulandı.

'sekme sonucu değil'

raporda berkin elvan'ın doğrudan kafatasına isabet eden sert bir cisimle öldüğü dile getirilerek, “zet (biber gazı kapsülü) veya plastik merminin duvara çarparak sekmesi veya havadan serbest düşmesi sonucunda kafaya isabet etmesinin mümkün görülmediği" görüşüne yer verildi.

raporda ayrıca yapılan kalp masajı sonucu berkin elvan'ın göğüs kafesinde kaburga kırıkları oluştuğu kaydedildi.

'iki santimetrelik yara'

berkin elvan'ın kafatasına sert bir cismin isabet etmesi sonucu 2 santimlik kesik oluştuğu belirtilen raporun sonuç bölümünde, “ölümün, kült kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu... adli dosyada mevcut raporlara göre kült travmasının zet fişeği kapsülü veya plastik mermi isabet etmesi sonucu olmuş olabileceği" belirtildi.

'sert bir cisme çarpmış olabilir'

ikinci ölüm ihtimali olarak da berkin'in düşerek kafasını sert bir cisme çarpmış olabileceği gösterildi. raporda, “ya da bir kişinin sert bir cisimle başına vurmasıyla oluşabileceği" denilerek üçüncü ölüm ihtimali üzerinde de duruldu.

berkin elvan'ın kafasında oluşan yara ile kafasına isabet eden cismin özelliklerinin tespit edilemediği belirtilen raporda, “kafatasında yumuşak doku veya kemik dokusuna isabet eden cismin özelliklerini yansıtacak bir lezyon görülmediğinden, mevcut verilerle travmanın tam olarak ne şekilde meydana geldiği hususunda tıbben ayrım yapılamadı" denildi.

atış mesafesi tespit edilemedi

kafaya isabet eden biber gazı fişeği veya plastik merminin ateş edildiği mesafenin tespit edilemediği kaydedilen raporda, “hedef gözetilerek ateş edilip edilmediği hususu da tıbben belirlenemediğinden, bu durumun adli soruşturmayla aydınlatılması uygun olur" denildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;