Ekonomi

Dolar 2.44'ü aştı MB açıklama yaptı

Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta erken faiz indirimine gidebileceği beklentisi, doları yeni rekora taşıdı. 2.44 TL’yi aşan dolar, MB'nin açıklamasıyla günü 2.42'de tamamladı.

Konular: Piyasalar

merkez bankası’nın önümüzdeki hafta erken faiz indirimine gidebileceği beklentisi, dolara rekor üstüne rekor kırdırdı. perşembe 2.41 tl’yi aşan dolar, haftanın son işlem gününde 2.44 lirayı aşarak yeni bir rekor kırdı.

istanbul serbest piyasada dolar 2,4100, euro 2,7300 liradan güne başladı.

gün içinde gelen alımlarla dolar 2.44 tl seviyesini aştı. euro ise 2.76 liradan işlem gördü.

önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,4100 lira, euronun satış fiyatı ise 2,7300 lira olmuştu.

merkez'den açıklama

doların rekor çıkışı üzerine merkez bankası bir açıklama yaptı. türkiye cumhuriyet merkez bankası (tcmb), yakın dönemde gözledikleri piyasa hareketlerinin banka'nın öngördüğü faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu olmadığını belirtti.

tcmb'den, "para politikası duruşu"na ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar ifade edildi:

"yakın dönemde gözlediğimiz piyasa hareketleri tcmb'nin öngördüğü faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir. tcmb bütün politika araçlarını enflasyonda bu ay belirginleşecek düşüşün kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kullanmaya devam edecektir."

bu açıklamanın ardından, dolar 2.4260 seviyesine geriledi. 

kaynak: al jazeera ve merkez bankası

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;