Ekonomi

Dolar 2.77'yi geçti

ABD Merkez Bankası'nın faiz artışlarına yaklaştığına ilişkin işaretlerin artması ve Türkiye'de yaşanan son olayların etkisiyle dolar 2.77 liranın üstüne çıktı.

Konular: Ekonomi, Türkiye

dolar, 2.6540 lira düzeyinde başladığı geçen haftayı 2.75 lira sınırında kapatmış ve bugünkü işlemlere de 2.7450 lira dolayında başlamıştı. küresel piyasalarda euro karşısında 1.10 düzeyine gerileyen dolar türkiye'de 2.77 liranın üstünü görürken, euro da 3.05 liranın üzerine çıktı. dolar, türk lirası karşısında rekor seviyeyi 7 haziran seçimlerinin açıklandığı ve koalisyon hükümeti tablosunun ortaya çıktığı gece, 2.78 ile görmüştü.

borsa istanbul endeksi de geçen hafta kapanışa göre yüzde 0.1'in dolayında düşüşle 78 bin 608 puana geriledi.

piyasalarda, savaş uçaklarının sınır ötesi bombardımanının yanı sıra türkiye genelinde süren operasyonların etkisiyle satıcılı bir havanın hâkim olduğuna işaret eden analistler, akp ve chp'nin koalisyon kurma çalışmalarını da yakından izliyor. eylül ayında faiz artışlarına başlaması beklenen abd merkez bankası'nın (fed) salı günü başlayıp iki gün sürecek faiz toplantısından çıkacak açıklamalar da etkili olacak.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;