Ekonomi

Dolar 3.31'in üzerine çıktı

Dolar, Türk lirası karşısında 3.31'in üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Konular: Ekonomi, Türkiye

abd başkanlık seçimini trump'ın kazanmasının ardından, türk lirası karşısında 3.15 seviyelerinden 3.30'a kadar yükselen amerikan doları, bugün de yükselmeye devam etti. 

dolar, 3.31 tl'nin üzerine çıkarak rekor kırdı.

doların yükselişindeki faktörlerden biri de abd merkez bankası'nın (fed) aralık toplantısında faiz artışı yapma olasılığının artması.

haftanın ilk iki gününde 2.28 - 3.29 lira aralığında hereket eden dolar, yeni güne 3.29 lira sınırında başladı. ilk işlemlerde hızla tırmanan dolar 3.3124 liraya kadar çıktıktan sonra, 3.3090 - 3.3110 lira aralığına çekildi. dolar ile birlikte euro da yükseliş trendini sürdürerek 3.55 liranın üzerine çıktı.

abd ekonomisine ilişkin verilerin güçlü gelmesi, fed'den faiz artış beklentilerini de artırırken, dolara ilişkin öngörüler de yükseliyor. uluslararası yatırı bankalarının 2016 sonu öngörüleri 3.30 - 3.40 lira aralığını gösterirken, 2017 öngörüleri de 3.65 liraya kadar çıktı.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;