Türkiye

Domuz gribi şüphesiyle karantina

5 yaşındaki bir kız çocuğu yüksek ateş, kusma ve halsizlik şikâyetiyle İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğun domuz gribi olma ihtimali üzerine hastanenin acil kısmı bir süre karantinaya alındı.

Konular: Sağlık, Türkiye
[Fotoğraf: DHA]

saat 20:00 sıralarında, 5 yaşındaki bir kız çocuğu ailesi tarafından yüksek ateş, kusma ve halsizlik şikâyetiyle istanbul esenyurt devlet hastanesi'ne götürüldü. tahlillerin ardından çocuğun h1n1 virüsü taşıdığı şüphesi ortaya çıktı. bunun üzerine hastanenin acil bölümü karantinaya alındı.

güvenlik şeridiyle kapatılan acil bölüme bir süre kimse yaklaştırılmadı. acil bölüme tedavi için gelen hastalar geri gönderildi. domuz gribi şüphesi nedeniyle hastane görevlileri maske taktı. 

tetkiklerin sonucunda çocuğa bulaşıcı olduğu belirtilen menenjit teşhisi konuldu. ilk müdahalenin ardından kanuni sultan süleyman eğitim ve araştırma hastanesi'ne sevk edilen 5 yaşındaki çocuk, izole bir odada tedavi altına alındı.

esenyurt devlet hastanesi acil servisi'nde ise dezenfekte işleminin ardından işlemler normale döndü.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;