Ukrayna

Donetsk yine gergin

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te perşembe gecesi çıkan ve bir kişinin öldüğü olayların ardından Rusya'dan 'seyirci kalmayız' açıklaması geldi.

Konular: Avrupa
Ukrayna'da eski cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in doğum yeri Donetsk'te hükümet ile Rusya yanlısı göstericiler arasındaki çatışmada bir kişi öldü. [AA]

ukrayna'nın kırım özerk cumhuriyeti'nde etnik ruslar'ın girişimiyle bu pazar günü rusya'ya bağlanma referandumunun yapılması beklenirken, ülkenin doğu illerinde de siyasi gerilim yükseliyor. donetsk kentinde perşembe gecesi rusya yanlılarıyla hükümet destekçileri arasında çıkan olaylarda bir kişi öldü, ondan fazla kişi yaralandı. kentte cuma günü yas ilan edildi.

rusya dışişleri bakanlığı, cuma günü yaptığı açıklamada, donetsk'teki olayların kiev yönetiminin gereken önlemleri almamasından kaynaklandığı belirtti. açıklamada "rusya, ukrayna'da yaşayan vatandaşlarının korunması için gereken sorumluluğu üzerine almaya hazırdır" ifadesine yer aldı.

rusya'nın bu açıklamasına kiev'den tepki geldi. ukrayna dışişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, rusya dışişleri bakanlığı'nın açıklamasının kaba ve sorumsuzca olduğu ifade edildi.

siyasi gözlemciler, kırım'da pazar günü düzenlenecek olan ve ukrayna parlamentosu'nun yasadışı ilan ettiği referanduma bağlı olarak, önümüzdeki günlerde doğu ukrayna kentlerinde siyasi gerilimin daha da artacağını tahmin ediyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;