Transfer

Drogba Chelsea’ye döndü

Didier Drogba, 2004-2012 arasında formasını giydiği Chelsea’ye döndü. 36 yaşındaki golcü bir yıllık sözleşme imzaladı.

Drogba Chelsea tarihinin Avrupa kupalarında en fazla gol atan oyuncusu. [Fotoğraf: Getty Images]

drogba’nın transferi chelsea’nin resmi internet sitesinden duyuruldu.

fildişili yıldız, “kolay bir karar oldu. jose mourinho ile yeniden birlikte çalışma fırsatını tepemezdim. bu kulüple aramda özel bir ilişki olduğunu herkes biliyor. burası her zaman evim gibidir” dedi.

mourinho ise, “drogba buraya avrupa’nın en iyi forvetlerinden biri olduğu için geliyor” diye konuştu.

drogba 2004’te giymeye başladığı chelsea formasıyla üç premier league şampiyonluğu, dört fa cup, iki lig kupası ve bir de uefa şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanmıştı.

2012’de şampiyonlar ligi’ni kazandıktan sonra chelsea’den ayrılan 36 yaşındaki golcü, yarım sezon çin’de şanghay şenhua forması giydi ve 2013 başında galatasaray’a geldi.

sarı kırmızılı ekipte bir buçuk sene oynayan drogba, bir lig şampiyonluğu ve şampiyonlar ligi’nde çeyrek final başarıları yaşadı. yıldız oyuncu galatasaray ile biten sözleşmesini uzatmamayı tercih etti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;