Asya - Pasifik

Drone ile 8 bin koyunluk sürüyü güdüyor

Yeni Zelanda'nın Alexandra kasabasında yaşayan Brett Sanders, 8 bin koyunluk sürüsünü drone kullanarak güdüyor.

Konular: Asya - Pasifik

brett sanders, yeni zelanda'nın alexandra kasabasında yaşayan bir çiftçi. 8 bin koyunluk bir sürüsü var. sanders, bu sürüyü, oturduğu yerden drone yardımı ile güdüyor. 

sanders, drone yardımı ile hayvanlarını zorlu arazilerde takip ediyor, sürüden uzaklaşan koyunlarını buluyor. çobanlığın insanlık tarihinin en eski işlerinden biri olması, onu mesleği dönüştürmekten alıkoyamıyor. sanders, büyük büyük babasından kendisine çobanlıkta kaydettikleri aşamayı şu sözlerle ifade ediyor: 

"aslında büyük büyük babam önce yürüyordu. ardından at kullanmaya başladı. babam da kendi döneminde motorsiklet aldı. evet bir ilerleme kaydediyoruz. bununla birlikte drone kullanmak gerçekten işi kolaylaştırıyor."

Fotoğraf: Al Jazeera

mahsullerinin büyümesini izliyor 

sanders, drone'unu farklı işler için de kullanıyor. çiftliğinin topoğrafyasını çıkarıyor. mahsullerinin büyümesini izliyor. ayrıca veri topluyor.

diğer çiftçiler de onun tekniklerini kullanmaya başladı bile. fakat bölgede yenilik denince akla hemen sanders geliyor.

bu ufaklık da erken emekliliğin tadını çıkarıyor.. 

Fotoğraf: Al Jazeera

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;