Türkiye Süper Ligi

Düellonun galibi Galatasaray

Galatasaray, evinde iki kez geriye düştüğü maçta Mersin İdman Yurdu'nu 3-2 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekip maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Galatasaray bu sezon ligde ilk defa art arda dört maç kazandı. [Fotoğraf: AA]

galatasaray'ın golleri güven varol (kendi kalesine), burak yılmaz (penaltı) ve umut bulut'tan geldi. mersin'in gollerini ise mitrovic (penaltı) ve güven varol attı.

sarı kırmızılı ekip bu galibiyetle bu sezon ilk kez ligde art arda dört maç kazandı. puanını 31'e yükselten galatasaray, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. son üç maçında iki yenilgi ve bir beraberlik alan mersin idman yurdu ise 21 puanda kaldı.

14. hafta

k.erciyesspor 0-1 fenerbahçe
sivasspor 0-2 başakşehir
gençlerbirliği 5-0 konyaspor
eskişehirspor 1-1 karabükspor
galatasaray 3-2 mersin
balıkesirspor 5-3 kasımpaşa
bursaspor 3-3 trabzonspor
beşiktaş  3-1 akhisar
rizespor 0-1 gaziantepspor


galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, geçen hafta  konyaspor'u 5-0 yenen kadroyu bozmadı. sarı kırmızılı ekip bu sezon ilk kez ligde üst üste iki mücadeleye aynı 11 ile başladı.

mersin idman yurdu henüz üçüncü dakikada gole yaklaştı. güven varol'un yakın mesafeden vuruşunda muslera, topu direğin dibinden çelmeyi başardı.

dokuzuncu dakikada sağ kanatta topla buluşan nakoulma, son çizgide telles'ten sıyrıldıktan sonra ceza alanına girdi. onun yerden pasında altıpas gerisinde uygun durumda bulunan güven varol, gelişine yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi.

18'de galatasaray beraberliği yakaladı. telles'in soldan ortasında ceza alanı içinde topu uzaklaştırmak isteyen güven varol'un ters vuruşunda, top mersin ağlarına gitti.

23'te emre çolak'ın yaptığı orta, servet çetin'den döndü. galatasaraylı oyuncular bu pozisyonda penaltı bekledi. hakem fırat aydınus, servet'in kollarının vücuduna bitişik olduğunu söyledi.

25'te chedjou'nun futacs'a ceza sahası içinde yaptığı müdahaleyi faul olarak değerlendiren hakem aydınus, penaltı kararı verdi. atışı kullanan mitrovic, mersin'in bir kez daha öne geçmesini sağladı.

semih hastaneye kaldırıldı

35'inci dakikada yüzüne top isabet eden semih kaya, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. geçici olarak bilincini kaybeden semih kaya'nın tomografisi çekildi. milli futbolcu hastanede 24 saat müşahede altında tutulacak.

50'de hamit altıntop'un vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı.

55'te, kaleci nihat şahin, karşı karşıya kaldığı pozisyonda burak yılmaz'ı düşürünce galatasaray penaltı kazandı. burak, atışı gole çevirerek skora denge getirdi.

65'te selçuk inan'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta top arka direkte bulunan chedjou'ya geldi. chedjou'nun kafa vuruşu yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

galatasaray'a galibiyeti getiren gol 79'uncu dakikada geldi. burak yılmaz ile paslaşan sabri sarıoğlu, son çizgiye inip yerden bomboş pozisyondaki umut bulut'u gördü; umut da kariyerinin en kolay gollerinden birini attı.

daha önce hakeme itiraz ettiği için sarı kart görüp cezalı duruma düşen gökçek vederson, 90+3'te aynı sebepten bir sarı kart daha gördü ve oyundan atıldı.

maçta başka gol getirmeyince, üç puan, 3-2'lik skorla galatasaray'ın oldu.

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, maçın ardından, "çok kolay bir maç kazandığımızı söyleyemeyeceğim. karşımızda dirençli, nasıl oynaması gerektiğini bilen bir mersin idmanyurdu vardı. dört hafta sonunda bir düşüş de bekliyordum. ama oyuncularım iyi mücadele ettiler, maçı bırakmadılar. mersin idman yurdu da iyi futbol oynadı, onları da tebrik ediyorum" dedi.

mersin idmanyurdu teknik direktörü rıza çalımbay ise, "oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı. galatasaray da iyi oynadı. ancak hakemler korkuyor. seyirci baskısından, büyük takım isminden çekiniyorlar. penaltıyı baskı ile verdi" diye konuştu.

mersin kalecisi nihat şahin, karşılaşmanın ardından tepkiliydi:

"bana göre pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok. ben topa çıktım, dokunamadım ama burak her zaman yaptığı gibi kendisini yere attı. bunu herkes biliyor. sabri ağabey pozisyonun penaltı olmadığını söyledi. bunun üzerine burak arkadan güldü. burak yılmaz'a hakkımı helal etmiyorum. o pozisyona biri 'penaltı' desin, 25 yaşında kaleciliği bırakacağım. hakkımızı yediler."

bu açıklamaları öğrenen burak yılmaz, yöneticilerden izin alarak nihat'a yanıt verdi. nihat'ın açıklamalarına üzüldüğünü belirten burak, "nihat kardeşime cevap vermek istemezdim. adrenalini yüksek bir maçtan sonra böyle şeyler söylemiş olabilir ama 'burak bunu hep yapıyor' demiş. sezonda benim kaç penaltı aldığıma bakın. bence pozisyon yüzde 100 penaltı" dedi.

hagi: beni hep zor durumdayken çağırdılar

galatasaray'ın eski teknik direktörlerinden ve efsane futbolcularından gheorghe hagi de mersin idmanyurdu ile yapılan maçı izledi.

sarı kırmızılı platform derneği'nin davetlisi olarak istanbul'a gelen rumen futbol adamı, oğlu ianis hagi ile karşılaşmayı tribünden takip etti.

hagi, maç öncesi dernekte verilen yemekte yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"bana göre galatasaray, uefa kupası'nı alan neslin oyuncularını daha da iyi kullanabilirdi. fakat bunun için güzel bir proje lazım. o zamanki neslin oyuncuları galatasaray için daha güzel şeyler verebilirdi ama bizi çok az kullandılar. çünkü başarıya imza atmak çok zor ve biz o zaman güzel başarılar yakaladık. güzel bir proje olarak hayata geçirilirse galatasaray için iyi olur. ama bir proje içinde olması lazım. kısa süreli düşünmek yanlış olur. beni her zaman zor durumdayken çağırdılar ama önemli bir proje içinde yer almak güzel olurdu."

kaynak: al jazeera, aa ve dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;