Türkiye

Dündar ve Gül için ağırlaştırılmış müebbet istemi

MİT tırlarına ilişkin görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkında bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

can dündar ve erdem gül ile ilgili iddianamede cumhurbaşkanı erdoğan ve mit müsteşarlığı 'müşteki' olarak yer alıyor.

iddianameyi hazırlayan savcının dündar ve gül'e yönelttiği suçlamalar şöyle: "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama", "cebir ve şiddet kullanarak türkiye cumhuriyeti hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen yada tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme." 

savcı bu suçlamalardan dündar ve gül için ayrı ayrı bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istedi.

savcılık, ayrıca davanın, fethullah gülen'in de sanık olduğu "selam tevhid'de kumpas" davası ile birleştirilmesini talep etti. savcı, davanın 'kapalı oturumda' yapılmasını istedi. talep kabul edilirse avukat ve sanıklar dışında, davayı kimse izleyemeyecek.

iddianame istanbul 14. ağır ceza mahkemesi'ne gönderildi.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;