ABD

Dunford - Gerasimov görüşmesi

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile Rus mevkidaşı Valeriy Gerasimov, Bakü'de bir araya geldi.

abd genelkurmay başkanı orgeneral joseph dunford ile rusya genelkurmay başkanı orgeneral valeriy gerasimov bakü'de bir araya geldi. rusya savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki ülke ilişkilerinin durumu, avrupa, ortadoğu ve kuzey afrikadaki uluslararası güvenlik konuları müzakere edildi.

taraflar, dünyadaki gerginliklerin azaltılması için birlikte çalışma konusunda mutabık kalırken, görüşmede askeri faaliyetlerde güvenliğin artırılması, çatışma risklerinin azaltılması için ortak çalışmaların yönleri belirlendi.

generaller, temaslarının devam ettirilmesi yönünde mutabık kaldı.

dunford, ankara'ya gidecek

abd genelkurmay başkanı orgeneral joseph dunford, bakü temaslarının ardından yarın türkiye'ye geçerek genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar ile görüşecek.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;