FIFA

Dünya Kupası 48 takımla

FIFA Konseyi, Dünya Kupası'nda 2026'dan itibaren 48 takım olacağını açıkladı.

Konular: Futbol, FIFA, Spor
[Fotoğraf: Getty Images]

fifa konseyi, dünya kupası organizasyonlarının 2026'dan itibaren 3'er takımdan 16 grupla, toplam 48 takımla oynanacağını açıkladı. isviçre'nin zürih kentinde toplanan 37 üyeli konsey, yeni formata dair açıklamaları kurumun sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptı. 

skandalla görevden alınan sepp blatter'ın yerine gelen gianni infantino, seçim vaatleri arasında organizasyonu genişletmeyi de taahhüt etmişti. 211 üyeli fifa'nın dünya kupası turnuvası, üye ülkelerin birçoğu katılamadığı için tepki çekiyordu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;