2014 Dünya Kupası

Dünya Kupası rekorları altüst etti

Brezilya'da süren 2014 Dünya Kupası'nın ilk tur maçları birçok ülkede televizyondan izlenme rekorları kırdı.

Konular: Spor, Futbol
Dünya Kupası Japonya gibi yeni pazarlarda bile yılın en çok izlenen spor olayı. [Fotoğraf: AFP]

uluslararası futbol federasyonları birliği (fifa)'nın verilerine göre birçok ülkede daha önce hiçbir dünya kupası'nın ilk tur maçları bu yılki kadar ilgi görmemişti.

brezilya'nın hırvatistan ile karşılaştığı açılış maçını brezilya merkezli yayın kuruluşu tv globo'dan 42.9 milyon kişi izledi.

ingiltere ile italya'nın açılış karşılaşmalarını, ingiltere'deki bbc1 televizyonundan 14 milyondan fazla kişi takip etti. italyan rai 1 televizyonu ise yaklaşık 13 milyon kişiyi ekran başına topladı. grup maçı, her iki ülkede 2014'te en çok izlenen spor yayını oldu.

japonya'da 34 milyondan fazla kişi milli takımının fildişi sahili ile karşılaştığı maçı nhk televizyon kanalından izledi. 2014'te bundan önceki spor olaylarının en popüleri, bunun yarısı kadar seyirci toplayabilmişti.

almanya'nın portekiz'i yendiği maç almanya'daki ard kanalı vasıtasıyla 26 milyondan fazla kişiye ulaştı. almanya'da bu yıl en çok izlenen spor yayını oldu.

abd'nin gana ile karşılaştığı maç da espn kanalının yayınıyla 11 milyondan fazla amerikalıya ulaştı. daha önce espn'in yayınladığı hiçbir dünya kupası maçı abd'de bu kadar ilgi görmemişti.

fifa 2010 dünya kupası yayınları için 150 milyon dolar maliyeti gözden çıkarmıştı. futbolun dünya çapında yönetim organı, 2014 dünya kupası için de 160'dan fazla televizyon kanalıyla anlaşma yaptı. 2014 dünya kupası'nı dünyanın her yerinden izlemek mümkün.

kaynak: al jazeera ve fifa.com

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;