Brezilya

Dünya Kupası'nda salgın endişesi

Brezilya'da gerçekleşecek etkinliğe katılacaklar, sivrisinekle taşınan dang humması riskiyle karşı karşıya.

Konular: Spor, Futbol

Haberin Öne Çıkanları

Çalışma yürütülüyor

Ateş yapıyor

Risk artışta

Dünya Kupası'nın gerçekleşeceği Haziran ve Temmuz aylarında sivrisinekten bulaşan bu enfeksiyonda artış gözlemleniyor. [Al Jazeera]

brezilya'da gerçekleşecek 2014 fifa dünya kupası öncesinde, futbol hayranları hastalık riskiyle karşı karşıya. bazı brezilyalılar, etkinliğe katılacakların sivrisinek yoluyla bulaşan dang hummasına karşı savunmasız olabileceğinden endişe ediyor. 

ülkenin ikinci büyük kenti rio de janeiro'da yaşayan clarisse resende, al jazeera'ye yaptığı açıklamada "bir sivrisineğin insana bunu yapması inanılmaz. enfeksiyon sebebiyle insanlar günler, hatta haftalarca yataktan kalkamıyor" dedi. 

baş ağrısı, kızamık görünüşlü cilt kızarıklıkları ve kaslarda ve eklemlerde ağrı gibi semptomlara sebebiyet veren rahatsızlık, brezilya'daki sağlık yetkililerini harekete geçirdi. 

dang humması uzmanı davis ferreira, sineklerin sayısını ve etkisini azaltmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

dünya kupası'nın gerçekleşeceği haziran ve temmuz aylarında sivrisinekten bulaşan bu enfeksiyonda artış gözlemleniyor. 

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;