Bilim-Teknoloji

Dünyanın en pahalı arabası

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen açık artırmada Ferrari'nin 1957 yılında üretilen '335 Sport Scaglietti' modeli, 32 milyon euroya satılarak dünyanın en pahalı arabası oldu. Bir önceki rekor, 28.5 milyon euroya satılan yine Ferrari'nin '250 GTO' modeline aitti.

Konular: Bilim-Teknoloji

ferrari'nin 1957 model yarış arabası '335 sport scaglietti', fransa'nın başkenti paris'te gerçekleştirilen açık artırmada 32 milyon euro'ya alıcı buldu. böylelikle ferrari'nin bu modeli, 2014 yılında 28.5 milyon euro'ya satılan '250 gto' modelinin rekorunu kırarak dünyanın en pahalı arabası oldu. 

1957 model yarış arabasında zamanın en ünlü pilotları yarışmıştı. '335 sport scaglietti', 1957'de üreticiler şampiyonasını kazanmıştı. 

kaynak: reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;