Bilim-Teknoloji

Dünyayı 3D algılayan tablet geliyor

Google, bulunduğu ortamı üç boyutlu olarak tarayabilen tabletine ait ilk videoyu sundu. Project Tango kapsamında geliştirilen tablet, çeşitli alıcıları sayesinde dünyayı 3D görebilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji

project tango kapsamında bulunduğu ortamı 3d olarak tarayabilen ve haritasını çıkarabilen mobil cihazlar geliştiren google, yeni nesil tabletine ait ilk tanıtım videosunu yayımladı. project tango tablet adı verilen bilgisayar, kendisi gibi 3d alıcılara sahip olan akıllı telefonun duyurulmasından dört ay sonra resmiyet kazanmış oldu.

google, 3d mobil cihazlar ile kapalı alan haritalandırılması ve görsel asistan alanlarının yanı sıra, mobil oyun alanında da birçok yenilik getirmeyi amaçlıyor.

project tango tablet'in, 2014 sonunda geliştirici kiti olarak 1024 dolardan satışa çıkarılması bekleniyor. google'ın mart ayında sadece 200 tane prototip dağıttığı 3d akıllı telefonuna kıyasla, 4000 bin tableti geliştiricilere dağıtacağı belirtildi.

nvidia ile işbirliğiyle geliştirilen project tango tablet, 7 inç ekran genişliğine sahip. tegra k1 işlemcisi kullanan tablet, 4 gb ram bellek ve 128 gb dahili hafıza bulunduruyor. lte bağlantı özelliği bulunan tabletin en büyük özelliği, cihazın konumunu belirleyerek çevresindeki nesnelere ait ölçüm yapmasını sağlayan kamera ve derinlik sensörü teknolojisi. tablet bu sayede bulunduğu ortama ait 3d harita çıkarabilecek.

google tabletin dağıtılacağı geliştiricilerin yardımıyla cihazın kapalı ve açık alan haritalandırma özelliğinin geliştirilmesini amaçlıyor.

kaynak: the verge

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;