2014 Dünya Kupası

Dzeko'dan mektup var

İlk kez katıldığı Dünya Kupası'ndan elenen Bosna Hersek'in yıldızı Edin Dzeko, taraftarlara yazdığı mektupta "Yüzüme tükürülmesine bile alıştım" dedi.

Konular: Spor, Futbol
Dzeko'nun Nijerya'ya attığı gol, ofsayt olduğu gerekçesiyle sayılmadı. [Fotoğraf: Getty Images]

premier league takımlarından manchester city'de forma giyen 28 yaşındaki boşnak yıldız, elenmelerinden ardından, kişisel facebook hesabından bosnalı taraftarlar için bir mektup paylaştı.

nijerya mağlubiyetinden dolayı derin bir üzüntü yaşadığını ancak ilerleyen yıllarda herkesin daha güçlü bir bosna hersek göreceğini belirten edin dzeko, mektubunda şu sözlere yer verdi:

"herkesin kendine ait bir fikri olması normal. ama şunu söylebilirim ki, hiçbir taraftarın turu geçmeyi benden daha çok istediğini sanmıyorum. maalesef daha ileriye gidemedik. şanssızlıklar da yaşadık. ama bize karşı olan bazı farklı etkenler de vardı.bu durumdan daha da güçlenerek çıkmalıyız. iran karşısında bunu göstermeyi deneyeceğiz. güçlü bir bosna hersek yaratma misyonumuz daha yeni başlıyor. bir insan olarak, bir taraftar olarak, en önemlisi de bir sporcu olarak içim acıyor. ben hayatım boyunca, vatandaşı olmaktan gurur duyduğum ülkeme her şeyimi vermeye çalıştım. ben ve takım arkadaşlarım eleştirilere açığız. ama gerçek ve iyi niyetli insanlardan gelen eleştirilere... saklandıkları yerde bekleyip, başarısız olmamızı bekleyenlerden değil... onlardan gelen eleştirilere alıştım. hatta onların yüzüme tükürmelerine de... bu ikiyüzlü insanların yaptıkları beni etkilemez, aksine güç verir.

evet, kaybettik. şimdi başımızı kaldırıp haksızlığa ve yanlışa  karşı mücadele etme zamanı. "

brezilya'da ilk kez dünya kupası tecrübesi yaşayan bosna hersek, f grubu'ndaki ilk maçında arjantin'e 2-1 yenildikten sonra nijerya'ya tek golle mağlup olmuştu. nijerya maçında skor 0-0'ken dzeko'nun attığı nizami gol ofsayt gerekçesiyle sayılmamıştı. bosnalı futbolcular yedikleri golde de asisti yapan emenike'nin spahic'e faul yaptığını iddia ediyor.

gruptan çıkma iddiası kalmayan bosna hersek son maçında 25 haziran çarşamba saat 19.00'da iran ile karşılaşacak.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;