Afrika

Ebola'dan 4 bin 33 ölüm

Dünya Sağlık Örgütü, Batı ve Orta Afrika'da görülen Ebola virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 4 bin 33'e yükseldiğini açıkladı.

Konular: Afrika
Aralık 2013’te Gine'de iki yaşında bir çocukta tespit edilen Ebola virüsü Afrika'da 4 binden fazla kişiyi öldürdü. [Fotoğraf: AP]

dünya sağlık örgütü'nden (dsö) yapılan yazılı açıklamada; 8 ekim'e kadar büyük kısmı liberya, gine ve sierra leone'de olmak üzere 8 bin 399 ebola vakası tespit edildiği belirtildi. liberya'da 4 bin 76 vaka ve 2 bin 316 ölüm, sierra leone'de 2 bin 950 vaka ve 930 ölüm, gine'de bin 350 vaka ve 778 ölüm olduğu ifade edildi.

salgından etkilenen sağlık çalışanlarının sayısının "ürkütücü düzeylerde olmaya devam ettiği" belirtilen açıklamada, 416 sağlık çalışanının hastalığa yakalandığı, 233'ünün hayatını kaybettiği duyuruldu.

salgının daha düşük düzeyde seyrettiği nijerya'da 20 vaka tespit edildiği, 8 kişinin hayatını kaybettiği ve senegal'de 1 vakanın belirlendiği de yine açıklamada belirtildi.

dsö, afrika kıtası dışında da abd'de bir vakanın tespit edildiğini ve bu kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederken, ispanya'da da bir vakanın belirlendiğini hatırlattı.

batı afrika'daki salgından ayrı olarak demokratik kongo cumhuriyeti'ndeki salgında ise 71 vaka tespit edildiği, 43 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;