Sağlık

Eczanelerde Medula sistemindeki sorun çözüldü

Eczacılar Birliği, ilaç provizyon Medula'nın çöktüğünü açıkladı; SGK sistemin çöktüğü iddiasını reddederek, teknik aksaklığın aşırı yoğunluktan kaynaklandığını söyledi. Sistem şu an çalışıyor.

Konular: Sağlık
[Fotoğraf: AA]

eczanelerde sabah saatlerinde çöken ilaç provizyon sistemi medula yeniden çalışmaya başladı. eczacılar sıkıntının giderildiğini söyledi. 

türk eczacıları birliği (teb) sabah saatlerinde bir açıklama yapmış ve "bir haftadır ağır aksak çalışan" medula provizyon sistemi'nin tamamen çöktüğünü duyurmuştu. yaşanılan teknik sıkıntı sebebiyle hastalar eczanelerde uzun süre beklemiş, ilaçların bedelini ceplerinden ödemek zorunda kalmıştı. 

teb'den yapılan yazılı açıklamada, "2010 yılından bu yana sürekli yaşadığımız bu sorun karşısında, sosyal güvenlik kurumu'nun sistemin altyapısını güçlendirmek adına herhangi bir çalışma yapmaması, eczanelerimizde sistemin açılmasını bekleyen binlerce hastalarımızın ilaçlarına ulaşamamasına ya da ilaçlarını ceplerinden ödeyerek almalarına neden olmaktadır" denilmişti. 

sosyal güvenlik kurumu'ndan (sgk) yapılan yazılı açıklamada, medula'nın hiçbir zaman yüzde 100 hizmet veremez duruma gelmediğini, aşırı yüklenmeden dolayı sistemin hizmet sınır limitlerine ulaştığı belirtildi. 

açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"1 ekim 2014 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın sigorta borçlarına ilişkin yapılandırma başvuruları alınmaya başlanmış ve başvurular sgk sistemine normalin çok üzerinde yük getirmiştir. borç yapılandırma uygulamalarının getirdiği yükün yanı sıra, vatandaşlarımızın son başvuru gününde yoğun işlem yapmaları sonucunda sisteme aşırı yüklenme gözlemlenmektedir. bugün (24 kasım) son işlem günü olan e-bildirge uygulamasına olan aşırı talepten dolayı kısmi bir aksaklık yaşanmıştır."

kaynak: al jazeera ve aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;