Eğitim

Efe'nin davasında 2-6 yıl hapis istemi

Okul tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un davasında, taşeron firma müdürü, okul müdürü ve anasınıfı öğretmeninin 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

3 kişiye 2-6 yıl istendi

Mahkeme 3,5 senedir sürüyor

Dava 10 Nisan'da

Efe Boz'un ölümüne ilişkin açılan dava dört yıl sonunda sonuçlandı. Sorumlular hapis cezası aldı. [Fotoğraf:AA-Arşiv]

istanbul maltepe'deki dumlupınar ilköğretim okulu tuvaletinde 3,5 yıl önce lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki efe boz'un ölümüne ilişkin davada 8 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

kartal'daki anadolu adalet sarayı 28. asliye ceza mahkemesi'nde görülen 14'üncü duruşmaya, sanıklar katılmadı. duruşmada, anne nurdan boz'un avukatı hasan girit, genel olarak bilirkişi raporuna katıldıklarını belirterek, "ancak basit taksir şeklindeki bilirkişi raporunu kabul etmiyoruz. yeniden bilirkişi raporu alınmasını kabul etmiyoruz" dedi.

duruşmada cumhuriyet savcısı halit koçak, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. mütalaada, lavaboların montaj işlerinin taşeron firma kayalar inşaat'ın müdürü yalçın kaya'nın işçilerinin yaptığı ve sanığın denetim görevini yapmaması nedeniyle kusurlu bulunduğu belirtildi. anasınıfı öğretmeni gökçen gökalp'in, 6 yaşındaki öğrencisini, tuvalete yardımcı görevli eşliğinde göndermediğinden gözetim görevini ihmal ederek kusurlu bulunduğu kaydedildi. okul müdürü mustafa katırcılar'ın ise izinsiz ve ruhsatsız olarak anasınıfı tuvaletlerini proje dışı yaptırdığı ve bu nedenle olayda kusurlu olduğu belirtildi. kaya, gökalp ve katırcılar'ın 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan türk ceza kanunu'nun 85/1. maddesi kapsamında, 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
 
müdür yardımcılarının beraatları istendi
 
ihaleyi alan arar mühendislik ve inşaat limited şirketi'nin yetkilisi aslan yavuz haberdar, firmanın kontrol görevlisi halim cüneyt işyar, taşeron firma çalışanı murat kılıç, okul müdür yardımcıları pınar tan aslan ve fatma metin'in olayda kusurlarının bulunmaması nedeniyle beraatları istendi. ilk bilirkişi raporunda kusur verilmeyen anasınıfı ablası sema aktaş'ın olayda kusurlu bulunduğunun üçüncü bilirkişi raporunda tespit edilmesi nedeniyle cumhuriyet başsavcılığı'na hakkında suç duyurusunda bulunulması da talep edildi.
 
anne: bilinçli taksir var
 
efe boz'un annesi nurdan boz ise "okul müdürü, 70 öğrencinin eğitim göreceği anasınıfı ve tuvaletlerin inşaat çalışmasını yaparken böyle bir sonucu öngörecek durumdadır. dolayısıyla olayda bilinçli taksir koşulları veya olası kasıt olduğu kanaatindeyim" dedi. mahkeme, sanık avukatlarına, esas hakkında mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek, duruşmayı 10 nisan'a erteledi.
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;