Euroleague

Efes Madrid'i elinden kaçırdı

Euroleague çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes deplasmanda 15 sayı öne geçtiği maçta Real Madrid'e 90-85 mağlup oldu. Seride durum 2-0'a geldi.

Konular: Spor, Basketbol
Efes özellikle savunmada çok başarılı bir maç oynadı. [Fotoğraf: AA]

madrid'de oynanan ilk maçı da kaybeden efes seride 2-0 geriye düştü. serinin üçüncü ve dördüncü maçı istanbul'da oynanacak. üç maç kazanan takım dörtlü finale yükselecek.

serinin üçüncü maçı 21 nisan salı günü abdi ipekçi spor salonu'nda oynanacak. 

ilk çeyreği 22-16 geride kapatan efes, ikinci çeyrekte geri döndü. rakip potaya bu bölümde 29 sayı gönderdi ve ilk yarıyı 45-37 önde kapatmayı başardı.

üçüncü çeyreğe de efes iyi başladı farkı 15 sayıya kadar yükseltti. ancak real madrid taraftarının da desteği ile baskı kurdu ve farkı eritmeye başladı. lacivert beyazlılar, son çeyreğe 66-63 önde girdi.

dördüncü çeyrekte geriye düşen efes, üst üste bulduğu sayılarla yeniden toparlandı. son bölümde boş atışlardan yararlanamayan ve basit top kayıpları yapan lacivert beyazlılar salondan mağlup ayrıldı. 

euroleague dörtlü final maçları, 15-17 mayıs'ta ispanya'nın başkenti madrid'de yapılacak.

ivkovic: 40 dakika üstün oynadık

maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan anadolu efes başantrenörü dusan ivkovic, iki gün önceki maçtan tamamen farklı bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "maça çok iyi başladık. ilk devre savunmada çok iyiydik. ikinci yarı maçın iki kader anı oldu. bir tanesi 62-45 ile 17 sayı farkla öne geçtiğimiz an. diğeri de isabetsiz basketler. bana göre basit bir şekilde kaçırdığımız sayılar dışında iyiydik" ifadelerini kullandı.

dusan ivkovic, karşılaşmadan öğrenecekleri çok şey olduğunu dile getirerek, "önümüzdeki iki maç için hazırlanmamız gerekir. tecrübemizi  ve kontrolümüzü artırmak zorundayız. benim felsefem her zaman kazanmaktır. eminim ki real madrid'e karşı kazanabiliriz" diye konuştu.

bir gazetecinin, "bu sezon en iyi oyununuzu çeyrek finalin bu iki maçında mı oynadınız?" sorusu üzerine, ivkovic şunları kaydetti:

"şüphe götürmeyecek şekilde iyi oynadığımız anlar oldu.  bana göre kendi pozisyonunda avrupa'daki en iyi oyuncu heurtel. ayrıca krstic de çok iyi bir oyuncu. genç, iyi oyuncularımız var. adım adım giderek çok iyi bir takım yaratacağımızı düşünüyorum. burada oyunumuzun en iyisi olduğunu düşünmüyorum."

laso: seride 2-0 üstünlüğün tadını çıkarmalıyız

real madrid başantrenörü pablo laso da taraftarların mükemmel bir maç izlediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"iyi başladık ama onlar bizim stratejimizi anladılar ve bunu iyi değerlendirdiler. ikinci periyotta maçtaki egemenliğimizi tamamen kaybettik. üçüncü periyodun yarısından itibaren maça tekrardan girmeye başladık. gurur, taraftar, taktik değişiklikleri, savunmadaki değişiklikler önemliydi. son topa kadar savaştık. bu her zaman takıma vermeye çalıştığım bir mantaliteydi. eğer real madrid'de oynuyorsan yüreğini ve tutkunu her zaman sahaya koymak zorundasın. takımından büyük gurur duyuyorum. anadolu efes büyük bir takım ve çok güçlü. sadece bir galibiyet aldık. seride 2-0 üstünlüğün tadını çıkarmalıyız. salı günü istanbul'da yeni bir savaşa çıkacağız." 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;