Euroleague

Efes Olympiakos'u devirdi

Euroleague son 16 turu beşinci maçında Olympiakos'u konuk eden Anadolu Efes, rakibine gruptaki ilk yenilgisini tattırdı.

Efes'te en skorer isim 14 sayıyla Draper'di [AA]

anadolu efes, abdi ipekçi spor salonu'nda oynanan maçın ilk çeyreğini 18-17, ikinci çeyreğini ise 40-37 geride kapattı.

üçüncü çeyrekte çok iyi savunma yapan lacivert-beyazlılar, olympiakos'u 12 sayıda tuttu ve 20 sayı atıp 57-52'lik üstünlüğe ulaştı.

son çeyreğe 7-0'lık seriyle başlayan ev sahibi ekip, skoru 64-52'ye getirdi. dış atışlarla farkı giderek açan anadolu efes, bitime beş dakika kala 73-55'lik üstünlüğü yakaladı.

kalan bölümde farkın erimesine izin vermeyen anadolu efes, salondan  84-70 galip ayrıldı.

efes'te draper 14, krstic 13, lasme 12, bjelica da 10 sayıyla oynadı. konuk olympiakos'un en skorer ismi, 12 sayı atan hunter oldu.

bu sonuçla anadolu efes gruptaki beşinci maçında üçüncü galibiyetini aldı. olympiakos ise ilk kez yenildi.

ivkovic: galibiyet düzelmemiz adına önemli bir başlangıç

anadolu efes basketbol takımı başantrenörü dusan ivkovic, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. ivkovic, yunan ekibi karşısında galibiyeti hak eden bir performans ortaya koyduklarını belirterek, "kötü bir mağlubiyet serisinin ardından, takımım bugün kazanmayı bildi. top 16 turuna, dengesiz başladık. iki galibiyet ve iki mağlubiyetin ardından, bu maçı kazanmamız ve takımın ritmini bulması, çok önemliydi. galibiyet, bu yolda düzelmemiz adına çok önemli bir başlangıç" diye konuştu.

karşılaşmada çok iyi savunma yaptıklarını vurgulayan tecrübeli başantrenör, şunları kaydetti:

"takımımın savunmada gerçek kimliğini gösterdiğini düşünüyorum. savunmada gerçekten karakterimizi ortaya koyduk. gösterdiğimiz savunma düzeyi, kadromuzun hak ettiği bir düzeydeydi. ikili oyunlarda gösterdiğimiz performans, bu maçı kazanmamızda çok büyük etken oldu. oyuncularım, bütün mental zorluklara göğüs gerdi ve ikinci yarıda çok iyi bir performans ortaya koyarak, olympiakos gibi bir takımı yenmeyi başardı."

olympiakos başantrenörü giannis sfairopoulos ise galibiyetten dolayı anadolu efes'i tebrik ederek, "anadolu efes, ikinci yarıda çok iyi oynayarak, kazanmayı hak etti. biz ilk yarı iyi mücadele ettik ama ikinci yarı istediklerimizi yapamadık ve mental olarak oyundan koptuk. ikinci yarı, takımım tamamen farklı bir karaktere büründü. hem hücumda hem savunmada, etkinliğimiz azaldı. mücadelemize devam edeceğiz ve çeyrek finale çıkmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;