Bilim-Teknoloji

Efsane oyun iOS'e geliyor

Strateji oyunlarının efsanelerinden Civilization, Temmuz başında yeniden iOS cihazlara geliyor. 2 Temmuz'da kullanıcılara sunulacak olan Civilaziton Revolution için henüz fiyat belli değil.

Konular: Bilim-Teknoloji
Oyunda Winston Churchill gibi dünya liderleri boy gösterecek.

sid meier tarafından 1991'de sunulduğu günden bu yana strateji oyunlarının vazgeçilmezi olan civilization, yıllar sonra tekrar app store'a geliyor. 2 temmuz'dan itibaren, dünya liderlerinin oyunla özdeşleşen diyalog kutuları ios cihazlarında belirmeye başlayacak.

oyunun yapımcıları 2k games ve firaxis, civilization serisine uyumlu kalacaklarını ve oyuncuların savaş açma, diplomatik görüşmeler yapma, yeni teknolojiler geliştirme ve en güçlü imparatorluğu kurma çabalarının devam edeceğini belirtti.

klasik oyun tarzından farklılaşmayacak olan civilizaton revolution için henüz fiyat açıklanmadı. ilk olarak 2008'de xbox 360, ps3 ve nintendo ds için hazırlanan oyun, bir yıl sonra ios için hazırlandı. ipad için 2010'da sunulan oyun, aradan geçen altı yılın sonrasında yenilendi.

2k games, yeni civilization revolution ile konsol oyunlarının el konsollarıyla uyumunu da öne çıkarmak istiyor. firaxis yapımcısı dennis shirk ise geçtiğimiz yıl mobil cihazların kullanıcılar için konsollardan daha iyi kontrol imkanı verdiğini söylemişti. shirk, konsolların kontrol cihazların kıyasla xcom ve civilization 5 oyunlarının ipad'de daha iyi oynandığını savunmuştu.

civilization revolution, xbox 360 için sunulduğu ilk ay içinde 150 bin satmış, ardından en çok satanlar listesinden düşmüştü. oyunun ios versiyonu ise 2009'da bir milyona yakın indirmeyle dokuzuncu sırada yer almıştı.

kaynak: ars technica

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;