Göç

Ege'de 39 kişi boğuldu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden denize açılan ve içinde göçmenlerin olduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi. 75 kişi kurtarıldı. Ölenler arasında çocuklar da var. Çanakalle Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu ve batan teknede daha fazla ölü olabileceğini söyledi.

çanakkale'nin ayvacık ilçesinde yunanistan'ın midilli adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu 39 kişi hayatını kaybetti. 75 kişi kurtarıldı. ölenler arasında çocuklar da var.

aralarında kadın ve çocukların da olduğu, burma, afganistan ve suriye uyruklu çok sayıda kişi, midilli adası'na geçmek için bademli köyünden tekneyle denize açıldı. kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra tekne, henüz belirlenemeyen nedenle battı.

olayda ilk belirlemelere göre, 5'i çocuk 10 kişinin cesedine ulaşıldı, tcsg-17 bot komutanlığı ekipleri, 43 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 6 yabancı uyruklunun daha cesedine ulaşılmasıyla denizden cesedi çıkarılanların sayısı 39'a, kurtarılanların sayısı ise 75'e yükseldi.

küçükkuyu rıhtımına getirilen 43 yabancı uyruklu, ambulanslarla edremit devlet hastanesi'ne sevk edildi.

denizde boğulan 10 kişinin cenazeleri, ayvacık devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

sahil güvenlik ekipleri, boğulmaktan kurtarılan yabancı uyrukluların ifadelerinin ardından çok sayıda ekiple denizde arama çalışması başlattı.

[Fotoğraf: DHA]

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;