Eğitim

Eğitim desteği için ikinci şans

Özel okula devam edecek öğrencilere verilecek eğitim-öğretim desteği için ikinci başvurular, 8 Eylül Pazartesi günü e-okul sistemi üzerinden yeniden alınmaya başlıyor.

Konular: Türkiye
Eğitim desteği için ikinci başvurular 8-18 Eylül arası devam edecek. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

milli eğitim bakanlığı (meb), tarafından verilecek eğitim öğretim desteğinin ilk başvurularını kaçıran öğrencilerin talebi üzerine ikinci başvuru ve yerleştirme takvimi hazırlandı. buna göre, ikinci başvurular 8 eylül pazartesi günü e-okul üzerinden alınmaya başlanacak. başvurular 18 eylül’e kadar devam edecek.

destekten yararlanacak öğrenciler, 19 eylül'de ilân edilecek. 20-23 eylül'de destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri alınacak. yerleştirme sonuçlarının 24 eylül'de ilânının ardından kesin kayıtlar 25-30 eylül'de yapılacak.

okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek.

eğitim ve öğretim desteği için ikinci başvuru işlemleri öğrencinin velisi ya da vasisi tarafından öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüğü tarafından yapılacak.

desteği kazananlara ikinci başvuru yok

özel okullarda öğrenim görecek öğrencilerin ilk başvuru ve onay işlemleri 29 ağustos'ta tamamlanmıştı.

1 eylül'de eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan özel okullar ve öğrenciler meb'in resmi internet sitesinde ilân edilmişti.

ilk başvurularda eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir özel okula yerleştirilmişlerse, ikinci tercih başvurusu yapamayacaklar.

1 eylül 2014 itibariyle eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemedikleri takdirde başvuruya gerek olmadan ikinci yerleştirme işlemi için tercih yapma hakkına sahip olacaklar.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;