Türkiye

Eğitime kar tatili

İstanbul, Sakarya, Niğde, Nevşehir, Bingöl, Balıkesir, Yozgat, Zonguldak, Konya, Ordu, Düzce ve Tunceli’de, merkez ve bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil.

Konular: Türkiye
Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul ve 8 ilde okullar bir gün tatil edildi. [Fotoğraf-AA]

istanbul valisi vasip şahin istanbul'da okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı.

vali şahin,twitter adresinden yaptığı açıklamada; "ilimizde kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden çarşamba günü okullar 1 gün tatil edilmiştir" dedi.

12 ilde okullara kar tatili

balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle susurluk, bandırma, gönen, balya ve manyas ile merkez ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

nevşehir, bingöl, yozgat, zonguldak, düzce il merkezleri ile konya'nın ilgın, akşehir, yunak, kadınhanı, akören, ahırlı, doğanhisar, derbent, tuzlukçu ilçelerinde; ordu'ya bağlı çamaş, gürgentepe, kabadüz ve korgan ilçelerinde; tunceli'ye bağlı pülümür ve nazımiye ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 şubat çarşamba günü ara verildiği belirtildi. 

niğde ve sakarya'daki okullarda da kar tatili var. 

yollarda kar yağışı ve buzlanma

kar yağışı ve buzlanma nedeniyle denizli'yi antalya ve afyonkarahisar'a bağlayan yollarda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

denizli-antalya karayolunun cankurtaran mevkiinde tır, çekici gibi ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar küreme yaptığı yollarda, trafik ekipleri de güvenlik noktalarında sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

denizli-acıpayam karayolunda kayarak yolun trafiğe kapanmasına neden olan bir tır ise yaklaşık bir saatlik çalışmayla kurtarıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;