Türkiye

'Eğitimin yaşı yok'

58 yaşındaki Özcan Özgürbüz 4. üniversite diplomasını almaya hazırlanıyor. Hayalini kurduğu diş hekimliğine çok yakın.

Konular: Türkiye

özcan özgürbüz 58 yaşında, 2 çocuk babası. 5 yıl önce kazandığı ordu üniversitesi (odü) diş hekimliği fakültesi'ni bitirmeye hazırlanan özgürbüz, diş hekimliği hayalini gerçekleştirmek üzere.

önce, karadeniz teknik üniversitesi'nde fen bilimleri bölümünü bitiren özgürbüz, daha sonra aynı okulda jeoloji mühendisliği okudu, fizik bölümünden de dersler aldı. jeoloji mühendisliğini 1985'te, fizik'i ise 1987'de bitirdi.

üç diploma alıp fizik öğretmeni olarak çalışan özgürbüz, emekli olunca kendi deyimiyle "kahvehane köşelerinde oturmayıp" yeniden sınava girdi. 

bu yıl, odü diş hekimliği fakültesinde staj yaptığını anlatan özgürbüz, "çok şükür derslerimde sorun yok. hocalarımızın da desteğiyle derslerimizi veriyoruz. kızım da başka üniversitede eczacılık bölümünü okuyor. inşallah kızımla birlikte aynı yıl mezun olacağım" dedi.

"bilinmesini isterim ki eğitimin yaşı yok"

sınıfındaki en yaşlı öğrenci olan özgürbüz, "ilk yıllarda sınıf arkadaşlarım bana alışmakta zorluk yaşadı ancak daha sonra hepsiyle arkadaş olduk. ben yeri geliyor onlara ağabeylik yapıyorum, yeri geliyor babalık yapıyorum" diyor. 

"emekli olduktan sonra bir köşeye çekilmek yerine ben okumayı ve hayalimin peşinden koşmayı tercih ettim" diyen özgürbüz, şöyle devam ediyor:

"kahvehane köşelerinde oturmaktansa üniversitede okumak daha güzel diye düşünüyorum. önemli olan yapacağınız bir şeye inanmak. ben inandım ve buradayım. yeter ki inanalım."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;