Basketbol

‘Ekol sorunumuz var’

Türkiye Basketbol Erkek Milli Takımı’nın yeni başantrenörü Ufuk Sarıca, bu gururu yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Sarıca, milli takımın problemlerine de değindi.

Konular: Spor
Ufuk Sarıca hem Beşiktaş hem de Milli Takımı çalıştırıyor. [AA]

milliyet gazetesi’ne bir röportaj veren sarıca “bizim bir ekol sorunumuz var. biz neti net olarak iyi yaparız, kimse bunu söyleyemiyor. şu an elimizde bulunan kadroya baktığımızda biraz daha çabuk oynayan, topa baskıda agresif olan, daha çok top atabilme üzerine bir takım kurmalıyız. bizim yarı sahada oyunu bir anda değiştirebilecek 6-7 oyuncumuz yok, bu sayı sınırlı. dolayısıyla açık alanda hareket etmemiz, savunma tarafını ön plana çıkarmamız lazım. kulüp takımı hazırlıı sürecindeki vaktimiz yok. ama oyuncuların iyi niyetiyle, şampiyonanın ülkemizde olması nedeniyle motivasyonu artırarak bazı oyuncuların milli takım kariyerleriyle karar alacakları zamana geldiğini de bilerek, kısa süreyi verimli geçirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

hem milli takımı hem de beşiktaş’ı çalıştırmanın baskı yaratıp yaratmayacağı üzerine de sarıca “bu benim kararım değil. bana bir görev teklif edildi ve kulübümü bırakmış değilim, onların da onayıyla bunu kabul ettim. milli maçlar sezon içinde oynanacak mı oynanmayacak mı heniz netleşen bir şey yok. sezon içinde bir ürü avrupa kupası var. hangi ara milli maç oynanabilir göreceğiz. tabii ki üzerimdeki yük fazla olacak ama enerjimiz yüksek bunu kaldırabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: milliyet
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;