Latin Amerika

Ekvador'da Correa protestosu

Ekvador Devlet Başkanı Correa’nın dördüncü dönem seçilebilmesine olanak sağlayacak yasal düzenlemeye karşı çıkan göstericiler polisle çatıştı.

güney amerika ülkesi ekvador’da devlet başkanı rafael correa’nın görevine dördüncü dönemde de devam etmesine olanak sağlayacak anayasa değişikliğine tepki büyüyor. yasal düzenlemeye karşı çıkanlar, ülke çapında süren greve katılanlarla birlikte sokaklara çıktı.

başkent quito ve chasqie’de göstericiler polisle çatıştı. polis göstericilere biber gazı sıktı ve göstericilerin bir kısmını da gözaltına aldı.

olaylar üzerine açıklama yapan correa, “bugün yürüyüşler, ayaklanmalar ve grevlerle karşı karşıya olduğumuz varsayılıyor. anavatan bunu hissetmedi. çünkü milyonlarca ekvadorlu işlerine daha fazla azim ve vatan sevgisiyle gitti. sevgili ekvador teşekkür ederim” dedi.

mevcut kanunlar 2007’den beri devlet başkanlığı yapan correa’nın 2017’de görevinden ayrılmasını öngörüyor. 52 yaşındaki ekonomist correa, uyguladığı refah politikaları sayesinde ülkedeki fakirler arasında daha popüler.

dünyadaki petrol fiyatlarındaki düşüş de ülkenin ekonomisine darbe vurunca, son aylarda ekvadorlular sokaklara çıkarak, correa’ya yönelik protestoların dozunu artırdı.

kaynak: reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;